Колеги, оня ден разколачих на баща ми алфата, (164 ТС - '90) защото вентилатора духаше само на предното стъкло. След двудневен демонтаж на таблото разбрах къде е проблема. На едното зъбно колелце му ги нямаше два зъба. Моля помогнете, откъде мога да си намеря такива зъбни колелца... или направо целия блок с 5-те зъбни колелца. Иначе пробвах се да ги наслоя... засега стана. Обаче предпочитам да си взема ново колелце щот имам чуство че ако го оставя така, пак ще трябва да разглабям скоро таблото.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Зъбни колелца за разпределение на въздуха в купето
Collapse
X
-
Re: Зъбни колелца за разпределение на въздуха в купето
Първоначално публикувано от AndrewКолеги, оня ден разколачих на баща ми алфата, (164 ТС - '90) защото вентилатора духаше само на предното стъкло. След двудневен демонтаж на таблото разбрах къде е проблема. На едното зъбно колелце му ги нямаше два зъба. Моля помогнете, откъде мога да си намеря такива зъбни колелца... или направо целия блок с 5-те зъбни колелца. Иначе пробвах се да ги наслоя... засега стана. Обаче предпочитам да си взема ново колелце щот имам чуство че ако го оставя така, пак ще трябва да разглабям скоро таблото.
Comment
-
Alfa Romeo 164 Super TD '94 - sold
Alfa Romeo 164 2.0 Twin Spark '91 - will be revived
... и двете зелени
Comment
-
Аз също имах проблем със степера,свалих го,и установих,че има оронени зъби.Поиграх си час-час и половина с лупата ,течен метал и игла и изградих нови зъби,а с помощта на задружното зъбно колело(това,което е зацепено за въпросното,дето е развалено) формовах и почистих зъбите.Изчаках два часа,монтирах колелата на мястото им,смазах ги с Литол-24, и работят вече една година без проблем.Но докато извадиш моторчето,ще родиш мъжо
Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
Comment